Alle units: Oudere kinderen die tutor zijn voor jongere kinderen, kan dat?

Ja hoor, dat kan!

 

Onze kinderen in unit E en F kunnen tutor zijn voor jongere kinderen die starten met hun leesproces. De tutor ziet er dan op toe dat het programma ‘Bouw’ wordt gevolgd en geeft hierbij begeleiding.

 

Bouw is een preventief programma dat kinderen ondersteunt bij beginnende geletterdheid en het leren lezen. Kinderen uit unit E en F begeleiden startende lezers met principes als klank-teken-koppeling. Ook doen ze samen oefeningetjes in klanken; zoals waar hoor je de ‘k’  in ‘zoek’?

 

Taylor (6 jaar, bijna 7 jaar!): Ik vind het heel leuk om te doen, want je doet heel veel leuke spelletjes. En ik doe het heel vaak goed. En Elle helpt als ik iets niet goed kan lezen. Dan maakt zij een screenshot en dan vergroot ze het en dan helpt ze me. Ik vind de memory ook heel leuk.

 

Elle (11 jaar), tutor: Het is superleuk om te doen, want er zitten heel leuke spelletjes bij.  Taylor vindt het heel leuk om die te doen en dan vind ik het ook leuk. En het zijn spelletjes waarvan je iets leert. Ze leert nu heel goed zinnen te lezen en woorden. En soms doen we de memory.

 

Jaike (teamlid onderwijs unit B): Dit werkt écht top. Het is leerzaam voor de oudsten én voor de jongsten. Je ziet dat de oudsten in hun rol hun verantwoordelijkheid pakken. Ook heel leuk dat kinderen op de campus elkaar op deze manier leren kennen. Ik zie dat ze het leuk hebben samen. Ik zie ook dat het positief werkt voor het leesplezier van deze kinderen.