Een meedoekwartier of uurtje voor ouders?

Een goede samenwerking met ouders vinden wij heel belangrijk en daarom organiseren we op diverse momenten in het jaar ontmoeting. We bieden dan de mogelijkheid om mee te draaien in de unit, zodat je als ouder samen met je kind aan het werk gaat en kunt ervaren hoe het gaat. Door daadwerkelijk mee te doen met je kind, zie je waar hij/zij mee bezig is, hoe het eruit ziet in de unit en hoe de sfeer is in de unit. Van unit B t/m F kun je tijdens het meedoekwartier actief meedoen met je kind in de ‘zicht op ontwikkeling weken’. In unit A werken we met een meedoe-uur, omdat dit met jonge kinderen beter werkt.

Loraine, teamlid: Het is heel gezellig dat ouders lekker meedoen, juist omdat een kind in unit F veelal zelfstandig is, kunnen ze zo zien en ervaren waar hun kind mee bezig is. Daarnaast ook handig om even kort bij te praten of af te stemmen met een ouder.  

Merel, unit B: Mijn mama vond het gezellig en ging ook nog foto’s van mij maken. Ik ging een stoel met tafel kleien en ik vond het heel leuk dat mama er was!

Ouder: Ik vind het erg leuk om mee te doen met mijn kind en het is ook leuk voor andere kinderen, want als hun ouder er niet is, kunnen ze evengoed meedoen met een spelletje. Het geeft mij ook meer zicht over waar mijn kind staat.